Până acum încasau şi pensii şi salarii mari, de acum înainte vor face aceeaşi muncă voluntar, fără a fi plătiţi! Este vorba despre cei cinci consilieri ai ministrului de Interne, Carmen Dan, despre care presa a dezvăluit că, deşi au pensii de mii de lei, s-au angajat a doua zi după pensionare în aceleaşi funcţii. 

Carmen Dan a declarat, marţi seară, că toţi cei cinci consilieri au anunţat-o că demisionează. În ciuda situaţiei revoltătoare, ministrul a prezentat demisia lor ca un act de sacrificiu. 

"Surpriza frumoasă sau experienţa frumoasă pe care eu am trăit-o a fost că astăzi (marţi - n.red.), toţi cei cinci consilieri ai mei au venit la mine şi mi-au spus că situaţia în care ei se află şi care este atât de intens mediatizată în plan public este o situaţie care – cred ei – poate fi remediată într-un singur fel şi că din punctul lor de vedere, expunerea publică a situaţiei lor, deşi nu s-a nominalizat şi nu s-a vorbit decât la modul general, au considerat că imaginea ministerului este afectată şi că ministerul este vulnerabilizat, motiv pentru care au decis să solicite aprobarea mea de a ieşi din această situaţie", a spus ministrul de interne la România TV.

Cei cinci vor continua însă să lucreze pentru Carmen Dan, numai că de acum înainte benevol, fără a fi remuneraţi. "Au ales să renunţe la indemnizaţie. Vă rog să mă credeţi că toţi cei care sunt în situaţia asta în cabinetul meu sunt oameni cu experienţă, care au activitate profesională recunoscută în spate şi care au muncit în Ministerul de Interne 20 de ani. Ei au ales, considerând că acest lucru vulnerabilizează Ministerul, au ales să plece din aceste poziţii. S-au oferit să rămână lângă mine şi să facă activitatea pe care au făcut-o şi înainte fără să fie remuneraţi", a completat ministrul.

Digi 24 a dezvăluit, săptămâna trecută, că mai mulţi poliţişti care au ieşit la pensie s-au angajat imediat după în aceleaşi funcţii pe care le-au ocupat, primind astfel şi pensii mari, dar şi salarii. Printre aceştia s-au numărat chiar şi consilieri ai ministrului de Interne.

Interpelată de jurnalişti, Carmen Dan a declarat atunci că situaţia nu i se pare firească. De altfel, presa din Bucureşti scrie că Guvernul pregăteşte o ordonanţă care le va interzice pensionarilor din sistemul bugetar să mai lucreze în funcţiile pe care le-au avut.