Presa națională dezbate intens problema „rotativei” din Guvernul PNL-PSD-UDMR, încercând să afle cine vor fi miniștrii care se vor schimba în mai, când liberalii ar trebui să predea conducerea guvernării către social-democrați.

Întrebat dacă își va păstra funcția, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, bihoreanul Marcel Boloș, a spus că, dacă protocolul politic este respectat, mandatul său se va încheia. A avertizat însă că asta ar putea aduce prejudicii României.

„Este foarte adevărat că activitatea mea este afectată în eventualitatea unei eventuale schimbări pentru că este o realitate, dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul meu se termină pe data de 25 mai 2023. Însă, pe de altă parte, responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor de ministru nu poate fi stopată dintr-o dată, pentru că ar aduce României prejudicii însemnate, în perspectiva aceasta a evitării unui risc de pierdere a banilor, echivalentul a 7,5 miliarde de euro. Nu avem de unde şti ce se va întâmpla pe 25 mai”, a declarat Boloș, invitat la Realitatea Plus și citat de news.ro.

Profesorul și teologul orădean n-a putut spune nici dacă rotativa premierilor va produce sau nu o criză politică: „E greu de spus, pentru că decizia este la nivelul coaliţiei”.

„Am spus de multe ori că, dacă există ceva bun ce se poate schimba pentru români şi judecând prin prisma intereselor la nivel naţional a ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, dacă în protocol, din această perspectivă, se poate schimba ceva, nu văd de ce nu s-ar face acest lucru. Dar repet, e o decizie care se ia la nivelul coaliţiei”, a mai afirmat el.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!