Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din subordinea INSP a făcut public, marţi, raportul de supraveghere privind pandemia Covid-19 pentru perioada 10-16 august, în cadrul căruia se arată că judeţul Bihor a devenit unul dintre judeţele-problemă, înregistrând un trend ascendent al îmbolnăvirilor dar şi multe decese.

Concret, INSP arată că "în săptămâna 10-16 august, 32% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Prahova, Argeş, Bihor şi Timiş", adăugând şi că "27% din totalul deceselor au fost înregistrate în Prahova, Argeş, Timiş, Bacău şi Bihor". 

Tabelul cu datele aferente săptămânii 10-16 august, întocmit de specialiştii INSP, arată un "trend ascendent" în dreptul judeţului Bihor, întrucât în intervalul menţionat au fost confirmate 369 de cazuri noi şi 12 decese. 

Până pe 16 august, numărul total al cazurilor înregistrate în Bihor de la debutul pandemiei ajunsese la 1.700, iar numărul total al deceselor la persoane infectate cu Covid-19 la 45. 

Pe de altă parte, analiza INSP arată că la nivel naţional 1 din 17 cazuri noi au fost confirmate la personalul medical în săptămâna 10-16 august. De asemenea, 79,6% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 de ani. 94,8% dintre cei decedaţi au avut cel puţin o comorbiditate asociată.