Desfăşurate timp de cinci zile la Sala de Sport a Universităţii din Oradea, întrecerile Campionatului Naţional de box pentru tineret s-au încheiat sâmbătă după amiază, când au fost programate meciurile din gala finală.

Între cei 20 de finalişti s-au aflat şi doi orădeni, Rareş Macaru, la categoria 81 kg, de la clubul organizator, CS Crişul, şi Şerban Ştiop, de la Gym Mar Strong, la 91 kg. Dintre aceştia însă numai unul, Rareş Macaru, a reuşit să se impună şi să câştige titlul naţional.

Deşi a avut un adversar incomod, în persoana lui Roberto Stângă, de la CSM Ploieşti, Rareş a stat foarte bine în ring şi şi-a dominat adversarul, câştigând mai clar decât în semifinale, la puncte, cu scorul de 3-0.

Bucuria obţinerii titlului naţional de Rareş i-a adus şi tatălui său, Florin Macaru, preşedintele comisiei de organizare a întrecerilor, câteva lacrimi.

În schimb, la 91 kg, Şerban Ştiop, a fost învins, în ultimul act prin KO în prima repriză de Dragoş Ghionea, de la CSM Brăila, după ce sâmbătă a trecut fără probleme de adversarul din semifinale.

Un al treilea orădean participant, Alexandru Sidor, s-a oprit în sferturile de finală.

În ce priveşte celelalte rezultate, la categoria 46-49 kg s-a impus Alexandru Ioniţă, de la Dinamo Bucureşti, la 52 kg, Florin Bujor, de la BC Simion Târgovişte, la 56 kg, Nicuşor Ciobanu, de la SCM Bacău, la 60 kg, Gheorghiţă Jugan, de la CSM Ploieşti, în limitele categoriei 64 kg, Ninel Gheorghe, de la Dinamo, la 69 kg, Marian Pizza, de la CSM Brăila, la 75 kg, Adrian Mihai, de la CSM Chimia Râmnicu Vâlcea, în cadrul categoriei 91 kg, Dragoş Ghionea, de la CSM Brăila, iar la +91 kg, Aurel Ţurcanu, de la SCM Bacău.

În ultima zi de întreceri, la gala finală, a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, iar Relu Auraş, directorul tehnic al FRB, a avut numai cuvinte de laudă la adresa organizării competiţiei. "A fost o competiţie foarte bine organizată, pusă la punct din toate punctele de vedere, atât în sală, cât şi cu cazarea şi condiţiile sportivilor", a concluzionat oficialul.