Pugilistul orădean Rareş Macaru s-a descurcat destul de bine la întrecerile Cupei României la box, competiţie programată la finele săptămânii trecute în municipiul Brăila.

Sportivul orădean, reprezentat al clubului CS Crişul Oradea, a concurat în cadrul categoriei 81 kg tineret şi şi-a adjudecat medalia de argint, după ce în primul tur a reuşit să-l învingă prin abandon în repriza a doua pe Alexandru Szabo de la CSM Inter Râmnicu Vâlcea.

În semifinalele categoriei, Rareş Macaru a avut o evoluţie extraordinară, reuşind în cele din urmă să-l învingă la puncte pe Giani Apetrei de la CSM Gladiatorul Iaşi. A fost un meci spectaculos, foarte gustat de publicul spectator.

În finală, sportivul bihorean, pregătit de antrenorul Mihai Miklos, a boxat în compania lui Roberto Stângă de la CSM Ploieşti, nimeni altul decât campionul naţional al categoriei 75 kg de anul trecut, şi elevul antrenorului Titi Tudor, cel care l-a descoperit pe cunoscutul Leonard Doroftei.

La finele celor trei reprize regulamentare ploieşteanul a fost declarat învingător la puncte, în condiţiile în care Rareş Macaru a boxat accidentat, el având o problemă mai veche la cotul braţului drept. Locul II la Cupa României rămâne un rezultat pozitiv pentru un pugilist care şi anul viitor va boxa tot în cadrul aceleiaşi categorii de vârstă, de tineret.