Întrecerile Campionatului Naţional de box pentru tineret care se desfăşoară în aceste zile la sala de sport a Universităţii din Oradea a ajuns în faţa fazei semifinalelor.

Dintre cei doi pugilişti ai clubului organizator, Crişul Oradea, doar unul s-a calificat între primii patru, asigurându-şi deja o medalie. Este vorba despre Rareş Macaru, în limitele categoriei 81 de kg, care în sferturile de finală l-a învins prin KO pe sătmăreanul Adrian Horvath şi va boxa pentru un loc în finală, vineri seară, în jurul orei 18, cu bucureşteanul de la Dinamo Andrei Arădoaie.

În limitele categoriei 64 kg, după ce a trecut de optimile de finală, Alexandru Sidor a pierdut în sferturi, la capătul unui meci de mare luptă, la puncte, decizie 1-2, în faţa lui Mihai Dumitru, de la CS Mioveni. De precizat faptul că iniţial arbitri au dat meci egal, dar la reconsiderare l-au găsit învingător pe argeşean.

În cadrul galei de joi, Relu Auraş, directorul tehnic al loturilor naţionale, şi Vasile Câta, vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, l-au premiat pe arbitrul orădean Alexandru Balaj, retras din activitatea de la amatori, pentru contribuţia la susţinerea şi promovarea boxului românesc.

Vineri, cele 20 de meciuri din semifinale vor debuta de la ora 15, iar sâmbătă, gala finală, care va desemna campionii naţionali la cele 10 categorii de greutate, va începe de la ora 13.

Intrarea spectatorilor este liberă.