Asociaţia Caritas Eparhial şi-a premiat, marţi seara, în sala festivă a Liceului greco-catolic, voluntarii care s-au implicat în numeroasele servicii sociale oferite de asociaţia care funcţionează pe lângă Episcopia Greco-Catolică de Oradea. Acest eveniment este deja o tradiţie.

În premieră, Caritas Eparhial a acordat în acest an şi premiul "Formarea voluntarilor", care a revenit lui Ionuţ Tripon. Premiul a fost acordat după ce, în vara anului precedent, mai mulţi tineri voluntari care au învăţat despre inteligenţa emoţională, despre cum să-şi argumenteze punctul de vedere şi au participat la cursuri de public speaking. "Sunt recunoscător pentru că fac parte din echipa de voluntari", a spus acesta.

Premiul "Voluntarul anului" a fost ridicat de Andrei Horgoş, pentru timpul pe care l-a acordat activităţilor derulate de asociaţie, pentru disponibiliate, sprijin şi pentru diversitatea activităţilor prestate.

Un alt premiu - care se acordă doar de anul trecut - a fost  "Voluntariat Corporatist". Acesta a revenit, ca şi în ediţia precedentă, companiei Celestica pentru implicarea sa în activitatea Cantinei Sociale, şi anume prin asigurarea mesei zilnice, timp de 10 zile, în perioada noiembrie-decembrie 2018.

Premiul special pentru întreaga activitate de voluntariat şi pentru aducerea unor persoane noi a fost acordat lui Carmen Chiş. Premiul "Disponibilitate" a fost împărţit de Şerban Baciu şi Mihaela Roşca. "Cel mai activ voluntar" a fost în acest an Andreea Ghercă, iar premiul "Pentru un zâmbet" a fost acordat unuia dintre voluntarii care îşi iau costumul de clovn şi se duc la Spitalul Clinic pentru a înveseli copii bolnavi: Istvan Balasz.

Premiul "Sprijin administrativ" le-a revenit voluntarilor Doris Pastor şi Mălina Popa, iar premiul "Cantina Socială" a fost acordată lui Sanda Miclăuş. "Îmi dă o stare de bine participarea la activităţile cantinei sociale. Am învăţat multe lucruri de la oamenii întâlniţi acolo. Am conştientizat cât de norocoasă sunt", a spus voluntara. Premiul "Colecta de Paşti" a fost acordat Andreei Munteanu, iar premiul "Cantina de Crăciun" a fost ridicat de Nicu Vinter.

Gala nu a cuprins numai înmânarea premiilor, ci şi momente artistice oferite de magicienii Eduard şi Bianca Maliţa, precum şi de Maria Baciu şi Olimpiu Man.