Proiectul ambiţios al elevilor Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" de a oferi burse altor şcolari merituoşi din Bihor a prins contur.

Sprijinit de conducerea şcolii, Consiliul Elevilor a organizat, miercuri, o gală pentru a strânge banii necesari, în cadrul căreia a avut loc o tombolă şi o licitaţie, la care s-au vândut mai multe obiecte.

În total, în cadrul galei s-au strâns 28.500 de lei, fiind prezentat publicului şi primul bursier. Rareş Bot, elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială "Floare de Lotus" din Sânmartin şi olimpic la fizică şi matematică, va primi lunar, timp de 10 luni, câte 500 de lei.

De asemenea, gojdiştii vor folosi banii adunaţi pentru amenajarea unui "Student Hub" în incinta şcolii. "În sala unde a fost cantina, vom amenaja acest hub, care va fi un fel de centru after-school, unde se vor reuni cluburile din şcoală. De asemenea, aici vrem ca elevii mai mari să poată da meditaţii colegilor mai mici", a explicat Alex Trandafir, preşedintele Consiliului Elevilor din Colegiul "Emanuil Gojdu".

Elevii şcolii vor căuta în continuare bursieri în tot Bihorul, scopul lor fiind să adune 100 de elevi pe care să-i sprijine lunar. Pentru asta, au nevoie în continuare de filantropi. Doritorii pot dona bani prin platforma You4edu.ro.