În ziua în care putea să revină în funcția de director al Școlii Gimnaziale Avram Iancu din Oradea, după ce și-a recuperat acest drept în instanță, profesorul Ioan Sorin Cuc, cercetat într-un dosar DNA care anchetează taman modul în care a obținut această funcție, și-a dat demisia.

Așa cum BIHOREANUL a arătat, Curtea de Apel Oradea s-a pronunțat săptămâna trecută, definitiv, în dosarul pe care Cuc l-a deschis după ce Inspectoratul Școlar Județean Bihor l-a demis.

Inculpat de DNA într-un dosar care vizează modul în care a luat nota 7 la examenul scris de la concursul pentru directori, Cuc a fost pedepsit nejustificat de IȘJ Bihor prin desfacerea contractului de muncă, s-a arătat în sentința judecătorilor, întrucât el are prezumția de nevinovăție.

În urma sentinței definitive de vineri, Consiliul de Administrație al Inspectoratul Școlar Județean Bihor s-a reunit luni și a decis instalarea lui Cuc în funcția de director al Școlii Avram Iancu, începând de marți. Profesorul, care nnu predă în școală, fiind titular al Colegiului Emanuil Gojdu, nu și-a reluat postul de conducere, însă. 

„Domnul Cuc și-a dat demisia, mi-au spus colegii că a fost înregistrată azi (n.r. marți) la Inspectoratul Școlar”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan, pentru BIHOREANUL.

Drept urmare, CA al IȘJ s-a reunit din nou și l-a detașat în funcția de director pe profesorul Călin Serac, cel care a ocupat această poziție după demiterea lui Cuc.

De ce a preferat să demisioneze, Ioan Sorin Cuc nu explică. Așa cum a procedat încă de când DNA a demarat ancheta penală, dascălul nu a răspuns nici marți apelului telefonic al reporterului BIHOREANUL.

În schimb, IȘJ Bihor îi va plăti lui Cuc salariile aferente lunilor în care a stat pe tușă, sentința Curții de Apel Oradea prevăzând că acesta trebuie să primească toate drepturile salariale din ziua în care a fost demis până la reinstalare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!