După ce luna trecută presa sportivă dădea ca sigur faptul că va evolua la Dinamo, fotbalistul orădean Ioan Hora a ajuns la concurenţă.

"Bine ai venit, Ioan Hora! FCSB anunţă legitimarea jucătorului Ioan Hora, care a evoluat, în sezonul precedent, pentru turcii de la Akhisarspor. Atacantul în vârstă de 30 de ani a semnat din postura de jucător liber de contract şi va purta tricoul cu numărul 21. Clubul nostru îi urează Bun Venit şi să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roş-albastru!", au notat cei de la FCSB pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit aceluiaşi mesaj, orădeanul nu a stat foarte mult pe gânduri. "Mi-a luat foarte puţin timp să decid să semnez, mai puţin de cinci minute. Este un pas important în cariera mea. Vreau să îmi ajut echipa şi să câştigăm campionatul. Voiam foarte mult să vin! Sunt conştient de presiunea şi de concurenţa care există la acest club. Aştept să îmi vină rândul să joc", a declarat Hora după semnarea contractului.

Născut pe 21 august 1988, la Oradea, Ioan Hora a evoluat, la nivel de profesionişti, pentru UTA Arad, Gloria Bistriţa, CFR Cluj, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu-Jiu, Konyaspor, Akhisarspor şi Elazigspor. "a nivel de performanţe, se poate lăuda cu trofeele de Campion al României (2012) şi Super Cupa României (2011), cu CFR Cluj, Cupa Turciei cu Konyaspor (2017), respectiv Akhisarspor (2018). De asemenea, a devenit golgeterul Ligii 1 din România, cu 19 goluri, în sezonul 2015-2016, când evolua pentru Pandurii Târgu-Jiu. Are în CV şi patru meciuri pentru echipa naţională a României", se mai arată în postarea celor de la FCSB.

Fanatik.ro notează că Gigi Becali l-a prezentat pe orădean într-o conferinţă de presă susţinută la palat, în care i-a dăruit şi o icoană.

"Dumnezeu a vrut să vină Hora. Te cheama Ioan, nu? Stai aşa, dacă te cheamă Ioan. Uite, am o iconă de argint cu Sfântul Ioan Botezătorul. Ţi-o dau ca să îţi poarte noroc. El genul meu de atacant. Care face presing şi pune presiune pe adversari. Îi înnebuneşte pe fundaşi. E mobil, se mişcă mult şi are viteză. Gnohere marchează, dar nu e mobil", a declarat Gigi Becali, potrivit fanatik.ro.

Ioan Hora este căsătorit cu prezentatoarea tv orădeană Romana Hora, fostă Fărcaş, cu care are împreună o fetiţă, Nadia, în vârstă de aproape 2 ani.