Premierul Emil Boc şi Raed Arafat au discutat, la Guvern, despre posibilitatea ca fostul subsecretar de stat să îşi reia funcţia deţinută anterior demisiei, acesta fiind de acord cu revenirea în Ministerul Sănătăţii, decizie care aparţine premierului, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

"S-a discutat despre varianta ca Arafat să revină în minister, iar acesta a spus că este de acord, dar pe aceeaşi poziţie deţinută anterior, de subsecretar de stat. Decizia finală aparţine premierului", au arătat sursele.

Decizia a fost confirmată de premierul Emil Boc, într-o declaraţie dată televiziunilor, care a precizat că Arafat a acceptat să revină în Ministerul Sănătăţii, în funcţia de subsecretar de stat.

"Am vorbit cu domnul ministru şi am afirmat că nu am nicio problemă în a reveni în poziţia în care am fost. Azi-dimineaţă am vorbit cu domnul preşedinte, după care am avut o discuţie cu domnul prim-ministru, care a decis că mă pot întoarce. A fost o discuţie pe documente şi pe date, de aproximativ o oră, între oameni adulţi", a declarat, ulterior, Raed Arafat, în cadrul unei conferinţe de presă alături de ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

Arafat a mai spus că a fost şocat de susţinerea populaţiei şi de încrederea pe care o are aceasta în el. "Personal am fost şocat de susţinerea populaţiei şi de încrederea pe care o are populaţia în doctorul Arafat. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi au comentat. Eu nu am să ies în discuţii nicăieri cel puţin săptămâna asta pentru că nu vreau să duc la alte interpretări a ceea ce am făcut", a mai spus el.

Pe de altă parte, el a mai spus că nu a demisionat din orgoliu sau ca să pună pe cineva într-o situaţie dificilă. "La momentul actual este normal să mă întorc", a subliniat el. "Mi-am dat demisia, dar am spus că sunt dispus să revin în orice situaţie, pentru că rămân persoana tehnică care se ocupă de dezvoltarea sistemului de urgenţă. Motivul pentru care am plecat nu mai este, la această oră este retrasă legea, şi este normal ca în urma unei discuţii la invitaţie domnului preşedinte şi a primului ministru, am acceptat să revin la aceeaşi funcţie", a mai spus subsecretarul de stat.

Pe de altă parte, Adrian Georgescu, cel care i-a luat locul lui Arafat, a fost eliberat din funcţie. "Domnul doctor Adrian Georgescu a eliberat funcţia de subsecretar de stat. S-a luat decizia ca domnul Raed Arafat să revină în funcţia de subsecretar de stat", a spus ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.