Cursa răţuştelor va avea loc duminică şi este una de tip tombolă: 5.000 de răţuşte au fost înscripţionate cu o serie, iar pentru fiecare dintre ele există un talon. Orice orădean poate să cumpere un astfel de talon pentru suma de 5 lei şi aşa să "adopte" răţuşca de baie.

La ora 17 răţuştele vor porni în cursă pe Crişul Repede, de la Podul Intelectualilor, iar primele care vor ajunge la Podul Ferdinand vor fi considerate câştigătoare, urmând ca "părinţii" lor să fie premiaţi. Ocupantul primului loc va primi 1.500 de lei şi un set de mobilier de tineret, premiantul de pe locul II va primi o bicicletă, un mobilier pentru o cameră de copii şi o canapea, iar cel de pe locul III o pereche de role. "Nicio răţuşcă nu va rămâne pe Criş, toate vor fi colectate", a asigurat Laurenţiu Lazăr, unul dintre organizatori.

Totodată, în Piaţa Independenţei va avea loc o expoziţie a unor răţuşte mai mari, cumpărate de firme din Bihor contra sumei de 500 de lei şi decorate de elevi şi copii, în cadrul căreia se va căuta cea mai frumoasă răţuşcă.

În plus, de la ora 16, un grup de voluntari vor porni din capătul cartierului Nufărul într-o cursă a bicicletelor, dorind să atragă atenţia orădenilor asupra beneficiilor mişcării fizice, dar şi a autorităţilor asupra lipsei pistelor pentru biciclişti în Oradea.

Toţi banii strânşi în cadrul evenimentului vor fi donaţi centrelor de zi "Evantai", care îngrijesc copii şi persoane cu dizabilităţi.

Organizatoarele evenimentului sunt Asociaţiile Plus şi Filantropia, în parteneriat cu alte organizaţii şi cu sponsori.