Deşi încă nu a demisionat din PNL, pentru a nu-şi pierde mandatul la preşedinţia Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle nu doar că s-a afişat vineri alături de PDL-işti într-o conferinţă de presă la sediul partidului, dar, o zi mai târziu a fost "trambalat" şi la un eveniment organizat cu fast de tinerii liberal-democraţi din organizaţia judeţeană.

Un comunicat transmis de PDL Bihor arată că sâmbătă Ţîrle i-a vizitat şi pe tinerii PDL-işti la Şcoala Naţională de Administraţie Publică organizată la Hotel Continental. După cum o arată şi imaginea difuzată de PDL, preşedintele CJ a stat la prezidiu alături de liderul PDL Bihor, Ştefan Seremi, de ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş şi de prefectul Gavrilă Ghilea.

Deşi după denumire ar putea părea că este o activitate organizată de vreo structură guvernamentală, Şcoala Naţională de Administraţie Publică este de fapt un "training" de partid, organizat de PDL pentru a-şi pregăti tinerii membri pentru alegerile de anul viitor. În cadrul acestuia, junii din PDL au primit lecţii de comunicare, inclusiv despre limbajul trupului, de redactare a discursurilor, dar şi noţiuni privind administraţia locală.

Dacă vineri, la conferinţa de la PDL Ţîrle lăsa să se înţeleagă că a făcut acest gest mai mult din politeţe, în calitate de şef al judeţului, prezenţa sa la evenimentul de sâmbătă nu poate fi pusă deloc pe seama obligaţiei, ci mai degrabă a sfidării pe care acesta o manifestă faţă de colegii liberali, respectiv pe seama obedienţei faţă de viitorii colegi.

"Mă consider un om liber într-o ţară liberă", motiva Ţîrle la conferinţa de presă de vineri de la PDL, amintind că el a mai participat şi în trecut la toate întâlnirile cu preşedintele Traian Băsescu şi cu miniştrii Guvernului Boc, deoarece "trebuie să respectăm instituţiile statului".

Amintind că a fost lansat în politică în 2004 de către PD, la început de pe o poziţie de consilier judeţean iar apoi de senator şi europarlamentar, Ţîrle a mai precizat încă o dată că a fost exclus din acest partid din cauza fostului primar Petru Filip, "care nu a anunţat pe nimeni că vrea în Parlamentul European, şi nu înţeleg de ce, dacă tot a vrut, nu a rămas acolo".

Întrebat de BIHOREANUL de ce, în aceste condiţii, nu demisionează din PNL pentru a se înscrie şi formal în PDL, Ţîrle a parat, răspunzând că "nu asta e preocuparea mea la momentul actual, asta e problema lor (n.r. - adică a liberalilor), aşa că îi las pe ei să hotărască", sugerând astfel că aşteaptă să fie exclus din PNL, situaţie în care nu îşi va pierde funcţia din fruntea CJ, aşa cum s-ar întâmpla dacă ar avea el iniţiativa demisiei de la partid.

De altfel, preşedintele CJ a recunoscut anterior că nu va demisiona din PNL până în apropierea alegerilor, tocmai pentru a nu-şi pierde mandatul.