Ca orice club care se respectă şi clubul orădean de karate CS Palatul Copiilor - Shogunul şi-a desemnat la final de an laureaţii şi i-a premiat pe cei mai buni sportivi din 2012, într-o gală festivă care a avut loc miercuri seară în sala de festivităţi a Palatului Copiilor şi Elevilor.

"A fost un an deosebit pentru sportivi karate-ka de la Palatul Copiilor - Shogunul, care au obţinut rezultate bune la competiţiile interne şi internaţionale la care au participat", şi-a început prezentarea antrenorul şi conducătorul clubului, profesorul Ioan Vaida.

Sportivii săi au participat  în anul ce-a trecut la multiple acţiuni şi manifestări sportive naţionale şi internaţionale în anul 2012. Kosice (Slovacia), Budapesta (Ungaria), Milano (Italia), Paris (Franţa), Orăştie, Hunedoara, Chişineu Criş, Arad, Timişoara, Reşiţa, Buftea, Bucureşti, Oradea şi Salonta sunt doar câteva.

Bilanţul echipei orădene de karate a fost în acest an la concursurile naţionale şi international: 469 de medalii, din care 202 de aur, 121 de argint şi 146 de bronz. Dintre acestea însă, la Campionatele Naţionale Şcolare de Karate-Do al M.E.C.T.S. s-au obţinut un total de 129 de medalii, din care 41 de aur, 29 de medalii de argint şi 59 medalii de bronz.

Ca de fiecare data, profesorul Vaida a întocmit mai multe clasamente la final de an, pe mai mult secţiuni, de vârstă, în special. Sportivul anului 2012 la Palatul Copiilor -Şhogunul Oradea a fost desemnat Raul Şerban Cherecheş, care a obţinut 8 titluri de campion naţional şcolar "4 Cadeţi & 4 Juniori" la individual şi este multiplu medaliat cu aur, argint şi bronz la diverse campionate international, cu un total de 151 puncte.

La gala au fost prezenţi prefectul judeţului, Claudiu Pop, şefa de cancelarie a acestuia, Claudia Timofte, viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureşan şi directorul DJST Bihor, Sorin Buhaş. Aceştia, de altfel, au şi efectuat premierea sportivilor şi colaboratorilor.

În continuare, clasamentele de final de an ale CS Palatului Copiilor - Shogunul Oradea.

Juniori şi cadeţi:
Clasament principal
1. Cherecheş Raul Şerban - 151 puncte
2. Papp Cristian - 144 puncte
3. Gergely Lajoş Tamaş - 129 puncte
4. Dusciuc Dragos - 125 puncte
5. Lăzuran Alin - 70 puncte
6. Nastea Raul - 56 puncte
7. Morar Sebastian - 51 puncte
8. Vidican Victor - 16 puncte
9. Galea Oana - 15,5 puncte
10. Molnar Roland - 10 puncte