Peste 500 de oameni au însoţit-o, duminică, pe ultimul drum pe Andrada Nemeş, tânăra de 18 ani moartă joi într-un accident petrecut pe şoseaua de centură a Oradiei.

Slujba de înmormântare s-a ţinut la capela ortodoxă din Ineu, sat în care fata locuia împreună cu mama ei şi cu tatăl vitreg. Numărul mare de oameni veniţi la slujbă i-a făcut pe poliţişti să oprească traficul pe strada cu pricina, cu zece minute înainte de ora anunţată, şi să le ceară oamenilor să meargă pe jos spre capelă, spunându-le că oricum nu vor mai avea unde să-şi lase maşinile. O uliţă întreagă, lungă de câţiva kilometri, a avut maşini parcate pe margini.

În curtea capelei, oamenii au stat trişti şi îngânduraţi. Pe lângă părinţii, bunicii, rudele şi vecinii fetei, la slujbă au venit numeroşi elevi şi profesori ai Colegiului Economic Partenie Cosma, unde Andrada era clasa a XII-a. Fiecare dintre ei i-a adus fetei trandafiri.

Părinţii Andradei nu s-au dezlipit de sicriu nicio clipă în timpul slujbei oficiate de trei preoţi ortodocşi. Amândoi au plâns neîntrerupt şi s-au întrebat de ce fiica lor a trebuit să moară aşa de repede. „Dumnezeu a iubit-o mai mult”, a încercat să-i liniştească unul dintre preoţi.

Pe drumul spre cimitirul din Ineu, antemergătorii mulţimii au fost 15 tineri din sat, cu toţii călare pe cai. Obiceiul locului este că, atunci când moare un tânăr, în ziua înmormântării călăreţii străbat toate satele din jur, anunţând vestea tristă şi chemând lumea la slujbă.

În spatele călăreţilor şi a preoţilor, sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al Andradei a fost cărat pe braţe chiar de colegii ei de clasă.

Andrada Nemeş a murit, joi la prânz, după ce, pe şoseaua de centură a Oradiei, aflată la volanul unui Renault Clio, tânăra şoferiţă a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un BMW X5. În dreapta ei s-a aflat o colegă de clasă, Antonia Onea, care este şi acum internată la spital. Fetele mergeau să-şi caute o rochie pentru banchetul de absolvire.

În spital au rămas şi celelalte două victime ale accidentului, şoferiţa BMW-ului, o tânără de 30 de ani însărcinată, şi un bătrânel de 76 de ani, pasager în maşină. La fel ca Antonia, şi aceştia sunt în stare stabilă.

Citeşte şi articolul:

"Zbor lin, printre stele, Andrada!" VIDEO în memoria tinerei care şi-a pierdut viaţa în accidentul de pe centură