Situaţie jenantă în Inspectoratul Şcolar Bihor, care îşi caută avocat după ce a fost dat în judecată chiar de propriii şefi şi salariaţi.

Sindicatul Liber din Învăţământ, care reprezintă şi 69 de angajaţi ai IŞJ Bihor, a deschis un proces prin care cere să se recalculeze lefurile inspectorilor şefi şi ale celorlalţi sindicalişti, din 2018 până anul trecut.

Concret, SLÎ pretinde că slujbaşii Inspectoratului, ca de altfel toţi angajaţii din învăţământ, aveau dreptul la indemnizaţie de hrană şi pe durata concediilor, ceea ce, între anii 2018-2023, dascălii n-au primit.

Sindicatul a chemat la proces fiecare instituţie de învăţământ unde are membri "văduviţi" lunar de 347 lei, cât reprezintă indemnizaţia de hrană.

Aşa s-a ajuns în situaţia ca actualul inspector şcolar general, Horea Abrudan, predecesorii săi, Virgil Blage şi Alin Novac-Iuhas, plus numeroşi inspectori şi funcţionari să fie reclamanţi în procesul contra Inspectoratului.

Mai mult, pentru că inclusiv jurista Teodora Mănoiu se numără printre nemulţumiţi, IŞJ trebuie şi să-şi angajeze un avocat care să o reprezinte.

Evident, tot pe bani publici...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!