De la începutul acestei săptămâni, Israelul şi palestinienii au reintrat în vechea paradigmă a conflictului, iar zilnic rachetele palestiniene încearcă să lovească ţinte în Israel, în timp ce armata israeliană răspunde cu atacuri aeriene.

Trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza chiar spre centrala nucleară israeliană de la Dimona, însă niciuna nu a căzut în incinta complexului atomic.

Mişcarea islamistă Hamas a revendicat lansarea rachetelor spre centrala nucleară israeliană.

Totodată, două raiduri israeliene s-au soldat cu şapte morţi, joi, în sudul şi centrul Fâşiei Gaza, în a treia zi a ofensivei aeriene israeliene în teritoriul palestinian.

Aviaţia israeliană a vizat peste 300 de ţinte în Fâşia Gaza împotriva Hamas, în cursul nopţii de miercuri spre joi, ca răspuns la continuarea tirurilor de rachetă lansate înspre Israel, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, relatează AFP.

În aecste condiţii, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să evite deplasările care nu sunt necesare în Israel şi Teritoriile Palestiniene.

"Ministerul Afacerilor Externe recomandă insistent cetăţenilor români aflaţi în prezent în Israel şi Teritoriile Palestiniene sau care se îndreaptă deja către aceste destinaţii să îşi anunţe prezenţa la misiunile diplomatice din zonă, fie prin utilizarea aplicaţiei MAE «Călătoreşte în siguranţă», fie prin anunţarea la următoarele coordonate: Ambasada României în Statul Israel (email: consul_romania@bezeqint.net, office_romania@bezeqint.net sau tel. 00972-54 5643279); Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah-Palestina (email: romofficeramallah@gmail.com sau tel. +972 549 209152)", se mai arată în comunicat.