Campania electorală începe şi în rândul organizaţiilor de femei din principalele partide parlamentare. Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri la PSD Bihor, Claudia Timofte, reprezentantă a Organizaţiei de Femei a PSD Bihor, a ţinut să dea replica femeilor din PDL.

Zilele trecute, PDL-istele se declarau consternate de faptul că PNL şi PSD au reclamat în Parlamentul European "derapajele puterii din România spre autoritarism şi dictatură". În consecinţă, ele invitau colegele liberale şi social democrate la dialog şi la "mai multă cumpătare şi raţiune", deoarece ca femei "trebuie să fim un factor de echilibru şi nu unul de zânzanie".

Mesajul, despre care au aflat din presă, le-a înfuriat pe PSD-iste, care au reacţionat. "Vreau să vă spun că USL nu a cerut şi nu va cere sancţionarea României la nivelul instituţiilor UE, dar USL va continua să informeze instituţiile europene cu privire la gravele derapaje din România, pentru încălcarea repetată a legilor şi a Constituţiei. Este un lucru normal, într-o democraţie la nivel european", a declarat Claudia Timofte, secretara organizaţiei de femei a PSD Oradea şi purtător de cuvânt al PSD Bihor.

Fără să o spună făţiş şi adăugând că "probabil cei din PDL nu cunosc ce înseamnă cuvântul de democraţie", reprezentanta femeilor social democrate a lăsat să se înţeleagă că mesajul PDL-istelor este ipocrit. "Ne invită doamnele din PDL Bihor la cumpătare şi raţiune, şi la dialog. Nu am observat să ne invite la dialog atunci când s-au tăiat indemnizaţii de creştere a copiilor, sau alocaţii, sau sprijin financiar acordat unor categorii defavorizate. Au acceptat cu uşurinţă măsuri de austeritate pentru "asistaţii sociali"", a adăugat Timofte.

Reprezentanta PSD a mai spus că organizaţia sa consideră că este târziu pentru dialog şi că femeile PSD vor discuta şi cu cele din PNL să adopte aceeaşi atudine. "Credem că (femeile din PDL n.r.) ar trebui să aibă curajul să iasă în Piaţa Universităţii din Bucureşti împreună cu domnul preşedinte Traian Băsescu, să dialogheze cu cetăţenii", a conchis Timofte.