Directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, şi-a ridicat în cap producătorii de coroane nu doar din Oradea, ci din toată ţara. Aceştia l-au ameninţat că se vor asocia la nivel naţional şi îi vor ataca în instanţă dispoziţia prin care, începând din 1 iunie, interzice depunerea în cimitirul municipal a coroanelor din plastic ori cu inserţie din sârmă.

Ameninţarea nu doar că nu şi-a atins scopul, dar Andrica s-a ambiţionat atât de tare încât va transmite săptămâna aceasta autorităţilor locale şi judeţene, de la primarul Florin Birta şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, până la prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea, o adresă prin care le va cere să renunţe la depunerea de coroane în cadrul festivităţilor comemorative desfăşurate în cimitir cu ocazia diferitelor evenimente, pentru a da un exemplu bun populaţiei.

Andrica propune înlocuirea coroanelor cu jerbe naturale fără inserţii din sârmă sau cu buchete de flori care pot fi reciclate prin tocare şi transformate în compost. Argumentul directorului e că prin această decizie atât instituţiile pe care le reprezintă, cât şi ADP vor cheltui mai puţin. Ceea ce n-ar trebui decât să le convină...