Politicienii noştri n-au altceva mai bun de făcut decât să se războiască prin declaraţii fără miză. Cel mai bine o dovedeşte conflictul între PDL-işti, mai cu seamă între Ionel Avrigeanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Cornel Popa.

Într-un comunicat transmis presei joi, "urmare a ultimelor declaraţii ale preşedintelui CJ Bihor, preluate de o parte a media locală", Biroul de presă al PDL Bihor îl critică în termeni pamfletari şi plin de apropouri pe şeful CJ, zicând că pe Popa "îl cam lasă nervii, apostrofându-i public pe cei care au avut îndrăzneala să constate - şi să declare ulterior - că "Împăratul e gol!"".

"Îi reamintim domnului profesor Cornel Popa că nu ne-am permis vreodată să-l asociem în public cu nici una dintre poreclele pe care folclorul local i le-a născocit, "Popa-Prostu'" sau "Ciordel Popa" fiind doar câteva dintre cele mai uzitate, preferând să-i acceptăm tacit titulatura de autoproclamat "Părinte al Autostrăzii Transilvania". În acelaşi timp, îl asigurăm că am fi fost primii care ne-am fi scos pălăria dacă panoplia sa de titluri onorifice ar fi fost completată, dar, măcar de această dată, pe merit, cu cele de "Verişor al Aeroportului Oradea", "Unchi al Muzeului Ţării Crişurilor" sau "Naş al DN 76"", arată comunicatul.

La fel cum a făcut-o în conferinţe de presă liderul PDL Oradea, Ionel Avrigeanu, documentul aminteşte din nou de "startul ratat de domnul Cornel Popa în această legislatură", care "se răsfrânge nemeritat asupra tuturor bihorenilor", "cărora parcă li s-a promis că judeţul lor - natal sau adoptiv - va fi pus pe primul loc, nu scos cu totul de pe hartă!".

PDL-iştii spun că nu se vor lăsa intimidaţi de atitudinea "dictatorială, mai degrabă "demnă" de un prim secretar PCR decât de un preşedinte al PNL Bihor". "Pentru prestaţia de până acum a preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, ne rezervăm dreptul să-i cerem din nou demisia, fie şi numai pentru că este incompetent şi impulsiv, dacă nu cumva şi incompatibil...", încheie comunicatul.

Şobolani, oameni mici...

Comunicatul transmis joi de PDL-işti este doar un nou episod din replicile Avrigeanu-Popa. Săptămâna trecută, joi, în conferinţa de presă de la partid, Avrigeanu l-a atacat pe Popa afirmând, între altele, că: nu are abilităţi de lider în administraţia locală, că de la începutul mandatului, nu a prezentat niciun proiect major, că are doi vicepreşedinţi "decorativi" şi că "ar fi o mare realizare" dacă ar termina măcar proiectele începute de predecesorii săi, respectiv pista Aeroportului şi clădirea Muzeului.

În replica, liberalul a răspuns recent, într-o publicaţie locală, că Avrigeanu "aruncă cu noroi" şi că este "interfaţa lui Ghilea". "Ghilea nu zice nimic, stă în poziţie de şobolan şi bagă în faţă piticaniile astea. Pe mine mă înjoseşte să comentez în fiecare moment ce i se pare unuia că se întâmplă sau nu se întâmplă. De acum încolo o să tratez cu totală lipsă de atenţie. Nu am vreme să stau la şuete, la barfe. Cei cu bilete de papagal aşa vor muri", a spus Popa, ironizându-l pe Avrigeanu, căci "vorbeşte total pe lângă subiecte".

"Acesta e tipul de intelectual al lui Avrigeanu, care citeşte trunchiat. Dacă nu înţelege ce se întâmplă, ce să-i fac eu lui? În Bihor nu s-a făcut până acum politica asta de oameni micuţi. Dar pe Ghilea şi pe Avrigeanu îi doare în pălărie de judeţul Bihor. Pentru că nu sunt de pe aici", a spus preşedintele CJ.

Citiţi pe această temă şi articolul "Ionel Avrigeanu, un nou atac la Cornel Popa: Nu are abilităţi în administraţia publică"