Şirul epistolelor între conducerea Consiliului Judeţean Bihor şi conducerea UDMR pare a se încheia, ţinând cont de lungimea tot mai mică a scrisorilor protagoniştilor, de tematica neinteresantă pentru publicul larg, dar şi de lehamitea ce transpare din rândurile lor.

După ce vineri "conducerea executivă a UDMR Bihor" l-a acuzat pe preşedintele CJ de fariseism şi interese personale, marţi, în cadrul unei noi scrisori, venite ca replică la epistola de luni făcută publică de Radu Ţîrle, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, s-a arătat dezamăgit de atitudinea şefului CJ şi s-a limitat la concluzia că Ţîrle este un fariseu.

"Am remarcat cu regret un singur lucru, şi anume că, probabil involuntar, aţi recunoscut implicit epitetul de fariseu (cunosc exact termenul) în adresa semnată", afirmă Szabo Odon în scrisoarea transmisă preşedintelui.

"Spuneţi în text că într-o "temă atât de laică" sunt total deplasate "călăuzirea spirituală" şi "conduita religioasă" când "vin din partea unor politicieni". Greşit. Un om politic cu valori creştine îşi păstrează conduita şi spiritualitatea specifică în toate momentele, cu atât mai mult prin ceea ce face dă o pildă în viaţa spaţiului laic despre învăţăturile Mântuitorului şi chiar primeşte cu bucurie orice îndreptar spiritual creştin de oriunde ar veni acela", mai scrie preşedintele executiv al Uniunii.

El adaugă că disputa între UDMR şi CJ trebuie să se încheie, deoarece nu face bine nimănui, dar că măcar, în urma ei, preşedintele CJ a arătat cine este cu adevărat.

"Consider că dacă pentru binele judeţului nu a fost de folos această dispută, măcar, cum se spune, v-aţi dat arama pe faţă. Îmi pare rău, vă credeam cel puţin în această privinţă sincer. Din păcate omul tânăr - ca şi mine - învaţă şi din deziluzii. În rest Dumnezeu să vă binecuvânteze", încheie Szabo Odon.

Lanţul epistolelor a fost deschis săptămâna trecută, joi, când preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, a transmis presei o scrisoare deschisă prin care le solicita jurnaliştilor să îşi pună "talentul şi priceperea în slujba adevărului şi în interesul oamenilor" şi să nu răspundă la tentativele de influenţare la care sunt supuşi de adversarii săi, exemplificând cu vicepreşedintele CJ, Alexandru Kiss.

Reacţia lui Ţîrle venea ca răspuns la faptul că liderul UDMR convocase mai mulţi jurnalişti la un mic dejun, la o pizzerie din oraş, unde le-a spus: "I-aş ruga pe jurnalişti să încerce, prin publicaţiile lor, să îl convingă pe preşedintele Consiliului Judeţean să nu mai facă nimic, pentru că ceea ce face face rău".

Ca răspuns, vineri, "conducerea executivă a UDMR Bihor" l-a acuzat pe preşedintele CJ de fariseism şi interese personale, iar luni, Ţîrle a transmis, tot printr-o scrisoare deschisă, conducerii Uniunii că s-a băgat într-o conversaţie care nu o viza.

Citeşte pe această temă şi articolul: Scrisoarea a III-a: Ţîrle şi conducerea UDMR continuă acuzele prin scrisori deschise