Șeful DGASPC Bihor, Călin Puia, suspendat în 2019 ca urmare a trimiterii în judecată pentru mușamalizarea unor abuzuri comise de 6 educatori asupra unor adolescenți din Centrul pentru Copii cu Probleme Psihosociale din Oradea, e pus pe vendete personale.
Nu-i ajunge că anul trecut, după ce Curtea de Apel Oradea l-a achitat, a fost repus în funcție și nici că a primit salariile neîncasate în cei 4 ani de suspendare. Mai nou, Puia vrea să se răzbune pe fosta directoare interimară Camelia Gaciu și pe câteva funcționare bănuite că l-au „turnat” procurorilor, Bihorel aflând că vrea să le impute un prejudiciu inventat.
Concret, fiindcă centrele de îngrijire a adulților cu dizabilități au fost transferate în 2022 în administrarea unor ONG-uri, Puia le acuză pe angajate că ar fi aprobat nelegal plata serviciilor către acestea, deși unele nu ar fi fost licențiate.
Baiul lui e că un control al Camerei de Conturi Bihor a stabilit că DGASPC nu a suferit niciun prejudiciu, căci nu această instituție licențiază și verifică ONG-urile, ci Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, iar serviciile de îngrijire chiar au fost prestate.
După control, Puia a ordonat înființarea unei comisii interne care să ateste că, dimpotrivă, DGASPC a fost prejudiciată, pentru a pune funcționarele la plată, motiv pentru care acestea au trimis o plângere președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan. Poate-poate așa se găsește ac și de cojocul lui Puia...