Bihorel a aflat că procurorii orădeni au căutat timp de un an un pistol-mitralieră inexistent! Ba mai mult, l-au şi pus sub urmărire penală pe Titus Varga, gardian la Penitenciarul Oradea, pe care l-au acuzat că ar fi omis să declare respectiva armă, datând din cel de-al doilea război mondial, ce ar fi fost găsită în timpul unor lucrări făcute de puşcăriaşi.

Poate că dosarul ar fi ajuns şi în judecată, chit că pistolul cu pricina n-a fost văzut decât de reclamant, un fost pârnăiaş care, de fapt, a inventat toată povestea ca să se răzbune pe agent, pentru că acesta i-a refuzat nişte hatâruri în timpul sejurului din Penitenciar!

Culmea e că întreaga poveste s-a petrecut cu ştiinţa comandantului Penitenciarului, Gheorghe Ilea, care a consimţit la scandal fiindcă avea şi el un dinte împotriva agentului, pentru niscaiva reclamaţii pe care acesta i le-a făcut la superiori.

Până la urmă, întreaga poveste e ca în bancul cu Ivan Ivanovici: nu era vorba de AKM, ci de pistol cu apă, nu l-a luat, ci i-a fost furat, ba mai mult, arma nici măcar n-a existat...