Locuitorii cartierului Orizont din Paleu, ridicat de fostul valutist din anii ’90 convertit în dezvoltator imobiliar, Călin Raita, au aflat iar ce caracter josnic are marele afacerist.

Lunea trecută, după ce BIHOREANUL a dezvăluit că firma Raicris Construct Group a primit o amendă de 50.000 lei de la Garda de Mediu, pe motiv că, deşi a vândut casele de 12 ani deja, n-a avut niciodată autorizaţie de mediu, pentru reţeaua de apă şi canalizare, şi a deversat dejecţiile într-o vale din apropiere, Raita s-a răzbunat pe localnici.

Fără ca reţeaua să aibă vreo avarie, ci doar pentru că aşa a vrut el, afaceristul a tăiat apa în cartier, lăsându-i pe oameni cu robinetele secate, ignorând cu nepăsare faptul că unii erau chiar în izolare la domiciliu, din pricina pandemiei de Covid-19, aşa că n-au putut pleca nici măcar să-şi cumpere apă.

În timp ce apropiaţii lui Raita "urlau" pe Facebook că vinovaţi pentru mizera situaţie sunt cei care l-au reclamat, individul a repornit robinetul abia a doua zi, după ce problema a fost sesizată şi Prefecturii Bihor. Localnicii ar face bine însă să-şi asigure rezerve de apă, pentru că nimeni nu ştie când îl apucă pe valutist iar cheful de răzbunare.