Augustin Baciu, fostul miliţian-şef din comuna Uileacu de Beiuş, a fost demis după ce şefii au aflat de la Bihorel că omul şi-a amplasat firma sa de construcţii chiar în sediul postului. Sau poate pentru că nu voia să dea procent din afacerea care a mers bine multă vreme, în condiţiile în care organul învârtea miliarde în timpul programului de lucru, cu logistica asigurată de Poliţia Română.

Una peste alta, conform zicalei că răzbunarea-i arma şefului de post, subofiţerul, mutat între timp în altă comună, a făcut zilele trecute o scurtă vizită la vechea locuinţă de serviciu din Uileac, de unde a luat toate "amenajările" făcute în imobil. Că doar n-o să lase ceva statului după atâta amar de muncă!

Cu mobila a mai mers cumva, dar pentru a scoate parchetul, faianţa şi gresia, a demonstrat că 10% din poliţişti au îndemânare, iar restul forţă brută. Adică a spart tot, până la ultima placă, a adunat molozul în mijlocul casei şi a plecat.

Culmea stupizeniei e, însă, alta. Şi anume că, în loc să-l tragă pe spărgător de mânecă, şefii Poliţiei Bihor l-au sancţionat pe actualul şef de post, adică pe succesorul lui Banciu, pentru vina de a-şi fi lăsat predecesorul să pătrundă neautorizat în fosta sa locuinţă de serviciu. Miliţieni, ce mai...