Se ascute lupta dintre Primăria Oradea şi samsarii care cumpără pe bani de nimic drepturi litigioase asupra unor terenuri, iar apoi dau în judecată Comisia de fond funciar pentru a primi amplasamente centrale. În conflictul dus mai mult prin subteranele justiţiei decât în sălile de judecată s-a băgat de-o vreme şi fostul procuror Alexandru Lele, acum avocat al şmecherilor imobiliari.

12 vampir.jpgPe lângă bănetul încasat de la clienţi, Lele are şi motivaţii personale. În 2008, pe când el o făcea pe jurnalistul, "Bolovanul" a dispus evacuarea Gazetei de Oradea, pentru neplata chiriei, din sediul primit de la Petru Filip.

Pe de altă parte, Lele nu poate să-l ierte pe actualul edil mai ales fiindcă i-a stricat un aranjament prin care, pentru a-şi extinde vila din strada Postăvarului, fostul procuror preluase contractul de închiriere a casei unui vecin octogenar pe care, special în acest scop, l-a însurat cu propria lui mamă, Maria Lele, ţărancă din Măgeşti. Aşa că samsarii sunt pe mâini bune: chiar dacă nu i-ar plăti lui Lele nici un sfanţ, pot conta pe serviciile lui, căci nu cunoaşte mai dulce gust decât pe cel al răzbunării!...