Controlul declanşat marţi de poliţiştii rutieri împreună cu colegii lor de la Ordine Publică pe principalele artere din Bihor s-a lăsat cu amenzi usturătoare.

Acţiunea a durat 24 de ore şi a vizat prevenirea evenimentelor rutiere, dar şi sancţionarea şoferilor care comit infracţiuni şi contravenţii, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Bihor, conform căruia au fost aplicate 258 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 47.540 lei, 8 şoferi au fost lăsaţi fără permisele de conducere care le-au fost reţinute în vederea suspendării, iar în alte 5 cazuri au fost ridicate certificatele de înmatriculare.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză - 132 de şoferi plătind scump beţia volanului.

Poliţiştii au mai sancţionat 125 alte abateri, din care 6 pentru traversări neregulamentare, 17 pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice şi alte 2 pentru depăşiri neregulamentare.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au oprit pe Bulevardul Ştefan cel Mare un orădean care conducea o maşină cu numere false de înmatriculare, iar pe strada Nufărului un alt bihorean, care conducea o maşină neînmatriculată, ambilor fiindu-le întocmite dosare penale.