Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor are, începând de luni, un nou director. Reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Serviciului Salvamont-Salvaspeo din Adunarea Generală a Acţionarilor AMD Bihor au votat mazilirea lui Răzvan Dumbravă (foto stânga), cel care ocupa din anul 2015 această funcţie, şi înlocuirea lui cu UDMR-istul Bántó Norbert (foto dreapta).

La şedinţa AGA, au participat doar Szabó József, administratorul public al judeţului Bihor, şi Pinter Istvan, şeful Salvamont-Salvaspeo Bihor. Profesorul Alexandru Ilieş, reprezentantul Universităţii în AGA, a lipsit de la întâlnire.

"A fost ieri (n.r. luni) o şedinţă de AGA la AMD, la care s-a ales în funcţia de director executiv domnul Bántó Norbert, care până acum a fost manager de proiect în cadrul Agenţiei", a declarat marţi pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon.

Acesta n-a putut preciza exact de când este Bántó angajat la AMD Bihor, spunând doar că "de câteva luni". În schimb, Simon a ţinut să sublinieze că noul director are pregătirea necesară pentru a ocupa această poziţie: "Are doctorat în geografie şi turism, a lucrat la mai multe proiecte transfrontaliere şi a coordonat campaniile de promovare de la târgurile de turism din Budapesta, Debreţin şi Milano".

Purtătorul de cuvânt al CJ a precizat că fostului director, Răzvan Dumbravă, nu i se reproşează nimic, fiind schimbat din funcţie doar pentru că acum AMD are o altă direcţie.

"El a condus foarte bine Agenţia, a pus bazele teoretice. Dar el este expert în GIS şi arii protejate, acum Agenţia trebuie să treacă pe promovare agresivă în străinătate. Se doreşte accenturarea acestei linii de promovare în străinătate, atragerea de turişti şi dezvoltarea curselor aeriene externe, cu accent pe incoming", a mai spus Simon.

Dumbravă era directorul AMD Bihor de la înfiinţare, din toamna anului 2015, iar de acum va fi manager de proiect în cadrul Agenţiei.

Nu este de ignorat faptul că noul şef al AMD Bihor este vicepreşedinte al UDMR Bihor, iar în 2016 a candidat pe listele formaţiunii la Camera Deputaţilor.

În 2012, Bántó Norbert şi-a dat doctoratul la Universitatea din Oradea, cu titlul lucrării "Arealul turistic transfrontalier Hortobágy – Debrecen – Oradea – Munţii Bihor – Studiu de geografia turismului".