Federaţia Română de Fotbal a anunţat, sâmbătă, că Răzvan Lucescu a renunţat la funcţia de selecţioner al naţionalei şi că prima reprezentativă va fi condusă în turneul din America de Sud de antrenorul echipei de tineret, Emil Săndoi.

"Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut o întâlnire cu domnul Răzvan Lucescu, acesta din urmă informându-l pe şeful FRF că renunţă la funcţia de selecţioner, decizie care intră în vigoare imediat. Astfel, se încheie un mandat care a început la 6 iunie 2009, cu un 1-0, în deplasare, contra Lituaniei, în preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2010, ultimul joc, 3-0 cu Bosnia-Herţegovina, parafând un bilanţ de 21 de meciuri, dintre care 7 victorii, 7 egaluri şi 7 înfrângeri", scrie pe site-ul Federaţiei.

"Au fost oameni care au făcut presiune infernală la fiecare meci, jucători care au auzit continuu că sînt slabi şi n-au nici o şansă de calificare. Normal că n-a fost unitate", a acuzat selecţionerul, care s-a referit la Adrian Mititelu, fraţii Becali şi Cristi Borcea, cei mai mari contestatari ai lui, potrivit gsp.ro.

Astfel, echipa va fi condusă, la apropiatele meciuri amicale din America de Sud, contra Braziliei (Sao Paulo, 7 iunie a.c.) şi Paraguayului (11 iunie a.c.), de antrenorul principal al echipei naţionale de tineret Under 21, Emil Săndoi, şi de Ţtefan Iovan.

Presa sportivă vehiculează că Gheorghe Hagi ar putea fi noul tehnician al echipei naţionale.

Gheorghe Hagi va fi ajutat de Viorel Moldovan, care îi va fi secund, şi de Anghel Iordănescu, ca director tehnic. Hagi a mai antrenat naţionala de seniori în 2001, dar a fost dat afară după ce a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2002.

Pe de altă parte preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, susţine că cea mai potrivită soluţie pentru echipa naţională este Cosmin Olăroiu. "Cred că vine Oli la naţională. Oricum, numai preşedintele Federaţiei ştie sigur cine va fi antrenor, asta e sarcina lui", a spus Dragomir.

Decizia lui Lucescu pare surprinzătoare, mai ales după ce, vineri seară, elevii lui au învins Bosnia cu 3-0, reuşind cea mai bună partidă din campania de calificare la EURO 2012. Răzvan Lucescu s-a declarat mulţumit de prestaţia României din partida cu Bosnia. "Din martie 2010 noi tot auzim că nu avem nicio şansă. Iată că acum suntem pe 2. Mai sunt multe meciuri de jucat, o echipă trebuie să aibă acest sprijin. E prea multă nebunie în România" , a declarat Răzvan Lucescu după meci.