Senatul Universităţii din Oradea i-a validat, luni, în şedinţă, pe istoricul Răzvan Theodorescu şi pe politicianul Alexandru Athanasiu ca profesori asociaţi în acest an universitar.

Rectorul Cornel Antal a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Răzvan Theodorescu va preda la doctoratul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, iar Alexandru Athanasiu va preda în cadrul programului de masterat Economie Socială a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane. Ambii au devenit profesori asociaţi ai Universităţii orădene din acest an universitar.

Alexandru Athanasiu 13.jpgRăzvan Theodorescu este un istoric al culturii şi istoric de artă român, profesor universitar, membru titular al Academiei Române. De asemenea, el a fost ministru al culturii.

Alexandru Athanasiu (foto) a fost senator român în legislaturile 1992-1996, 2000-2004, 2004-2008, ales în municipiul Bucureşti, respectiv în Bihor pe listele PSD. Totodată, Athanasiu a fost şi ministru al muncii.

În aceeaşi conferinţă de presă Antal a anunţat demisia Oanei Lianu, supranumită "Prinţesa naiului românesc", din funcţia de şefă a catedrei Pedagogie muzicală şi Artele spectacolului din cadrul Facultăţii de Muzică, demisie cauzată de motive personale. Locul ei a fost luat de Zorica Pitic, fosta secretară ştiinţifică a facultăţii.