Poliţiştii bihoreni au aplicat în 24 de ore 135 de amenzi în valoare totală de circa 315.000 lei celor pe care i-au prins că nu respectă "măsurile dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă", a informat, vineri dimineaţa, dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor şi comunicatorul oficial pe tema COVID-19 în judeţ.

Acesta mai precizează că, în acelaşi context, poliţiştii au întocmit şi două dosare penale pentru fals în declaraţii. 

Potrivit măsurilor luate la nivel naţional, pe perioada stării de urgenţă, cetăţenii pot să-şi părăsească locuinţele doar pentru câteva motive, bine întemeiate, justificate printr-o declaraţie pe proprie răspundere. 

După cum BIHOREANUL a scris, unul dintre cei care au primit amendă joi este chiar preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, care s-a dus la pescuit recreativ pe un lac din comuna Cetariu, alături de alţi slujbaşi ai statului, cu maşini de instituţii publice. 

Pe de altă parte, DSP Bihor informează că, de joi dimineaţa până vineri dimineaţa, poliţiştii au verificat 809 persoane aflate în autoizolare în 423 de locuinţe. Angajaţii MAI au însoţit mai multe convoaie de maşini, sosite în ţară prin Borş, până la limita de judeţ. 

Dr. Ţîrţ mai precizează că, vineri, la ora 8.30, în Bihor sunt 1691 de persoane în centrele de carantină, faţă de 1678, joi, la aceeaşi oră.