Compania condusă de magnatul orădean Zoltan Teszari, RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de date fixe din România, a lansat oficial reţeaua proprie de puncte de acces wireless (Wi-Fi) la internet.

Prin reţeaua Wi-Fi utilizatorii au acces la internet de pe echipamente compatibile (laptop, telefon mobil, tabletă) fără a mai folosi serviciile oferite prin reţelele de telefonie mobilă. "Găseşti Digi Wi-FI în locaţiile importante din oraşul tău, în care staţionezi fie pentru pauza de prânz, fie pentru întâlniri de serviciu. Sau unde pur şi simplu te întâlneşti cu prietenii. La cumpărături, în baruri şi cafenele, la restaurant poţi să verifici rapid şi usor e-mail-urile sau poţi căuta orice ai nevoie pe net", se arată pe siteul companiei.

Cum era de aşteptat, cea mai vastă reţea de hotspoturi este instalată în Bihor, locul de unde a pornit practic compania RCS&RDS, unde compania are hotspoturi în judeţ, în mall-uri, parcuri sau ştranduri.

Concret, orădenii pot să se conecteze gratis la Era Shopping Park, Lotus Center, pe calea Averescu, pe malul Crişului şi la ştrandul Municipal, în Ioşia, pe malul Crişului şi la ştrand, la podul mic şi în parc, în zona Primăriei, pe malul crişului în centru, în zona străzii Sovata, pe malul Crişului şi în parc, în zona Pasajului Vulturul Negru, în zona hipermarketului Real 1 şi 2, pe strada Vasile Alecsandri, dar şi în zona Lacului cu Nuferi din Băile Felix, în parcul din jur, ori la Hotel Padiş şi în zona Club Art.

Un număr ridicat de hotspoturi a fost instalat şi în Constanţa, în mai multe locaţii, inclusiv hoteluri şi cluburi. Totodată, românii mai pot beneficia de aceste servicii şi în Bucureşti, Sibiu, Braşov, Argeş sau Mureş.

Clienţii RCS&RDS se pot conecta la aceste hotspoturi folosind numele de utilizator şi parola pe care le folosesc pentru a se conecta şi la reţeaua fixă a RCS&RDS. Codurile de acces pot fi utilizate simultan: un utilizator nu trebuie să deconecteze computerul de acasă de la reţeaua RCS&RDS pentru a se conecta la un hotspot.