Compania RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe pieţele locale de cablu şi internet fix, a avut anul trecut un profit de 19,7 milioane de euro, după doi ani de pierderi, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, citate de Gândul.

Grupul fondat în anii '90 de antreprenorul orădean Zoltan Teszari a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 459,3 milioane de euro, la un curs mediu de 4,456 lei/euro, în scădere cu 4% faţă de 2011 când afacerile RCS&RDS s-au ridicat la 478,7 milioane de euro (la un curs mediu de schimb de 1,2379 afişat de Banca Naţională a României), reiese din bilanţurile Finanţelor.

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, acesta a crescut de la 6.910, la nivelul anului 2011, la 8.845 anul trecut.

Compania a înregistrat la finele anului trecut datorii de circa 838,3 milioane de euro. RCS&RDS încearcă în prezent să obţină o finanţare de 500 de milioane de euro pentru a plăti o serie de datorii ajunse la scadenţă, o variată luată în calcul fiind împrumutarea banilor de pe piaţa externă, potrivit Ziarului Financiar.

Compania are circa 2 milioane de clienţi pe segmentul de cablu şi 1,2 milioane de clienţi pentru serviciul de internet fix, fiind totodată al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa de telefonie fixă, după Romtelecom.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"