Compania controlată de magnatul orădean Zoltan Tesari "atacă" iar, lansând o nouă ofertă fără concurenţă pentru serviciile de telefonie mobilă, care include pentru prima dată şi minute naţionale.

Potrivit site-ului RCS&RDS, noua gamă de abonamente se numeşte Digi Optim şi include 5 planuri tarifare, între 2 şi 10 euro (inclusiv TVA) lunar.

Cel mai ieftin abonament Digi Optim, care costă 2 euro pe lună, include 200 de minute naţionale şi internaţionale, apeluri nelimitate în reţeaua Digi fixă şi mobilă şi 0,5 GB trafic de date.

"Cu această ofertă, RCS&RDS se situează din nou cu mult sub media preţurilor de pe piaţă pentru abonamentele la telefonia mobilă. De altfel, niciun operator de pe piaţă nu mai are în ofertă abonamente cu un asemenea cost", scrie Ziarul Financiar.

Cel mai scump abonament din noua gamă costă 10 euro lunar şi, pe lângă apelurile nelimitate în reţea, include 1.500 de minute naţionale şi internaţionale şi un trafic de date de 5 GB. Opţiunile nu includ totuşi şi SMS-uri naţionale. De precizat, însă, că SMS-urile în reţeaua Digi sunt gratuite, iar cele către alte reţele sunt tarifate cu 3,7 eurocenţi / mesaj.

"Oferta RCS&RDS este agresivă până la capăt, în sensul că - spre deosebire de şablonul după care sunt construite în general abonamentele pe piaţa de telefonie mobilă - tarifele pentru apelurile efectuate în alte reţele după consumarea celor incluse în abonament nu au preţuri foarte mari, ci costă 1,24 eurocenţi/minut. Cei mai mari trei jucători de pe piaţa de telefonie mobilă au în general tarife de 15-20 de eurocenţi pe minut în asemenea cazuri", mai notează ZF.

Contractele pot fi încheiate pe 12 sau 24 de luni.

ZF mai precizează că la jumătatea anului trecut, RDS&RCS avea 1,1 milioane de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă, fiind astfel cel mai mic jucător de pe piaţă, după Orange, Vodafone şi Cosmote. Cel mai important business al companiei orădene este cablul TV, pentru care înregistrează 2,4 milioane de abonamente.

În anul 2012, RDS&RCS a avut venituri totale de 624 milioane euro, dintre care 400 milioane euro au fost generate de piaţa din România.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"