Operatorul RCS&RDS urmează să îşi lanseze, în scurt timp, un canal de televiziune generalist, potrivit informaţiilor paginademedia.ro. Doi manageri din Antena 1, directorul tehnic Laurenţiu Stan şi cel economic Andi Râpan au demisionat şi vor face parte din echipa viitorului proiect de televiziune.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, RCS are în proiect şi o televiziune de ştiri - Digi News.

O altă mutare importantă ar urma să fie plecarea lui Radu Moraru la viitorul post de televiziune generalist care va fi lansat de RCS & RDS.

Radu Moraru pleacă de la B1 TV din luna ianuarie, lună în care va fi relansat şi postul B1 TV, după aproape zece ani la postul de televiziune, unde a fost prezent încă de la lansare.

RCS & RDS este deţinută de orădeanul Zoltan Teszari, om de afaceri cu o avere estimată la aproximativ jumătate de miliard de euro (470-500 de milioane Top 300 Capital, 350 de milioane de euro Forbes).

Forţa financiară a grupului RCS au făcut ca, în 2008, să câştige drepturile de transmisie ale Ligii I, în consorţiu cu Antena 1, pentru 34 de milioane de euro pe sezon. RCS mai deţine postul de televiziune Digi Sport, lansat în vara anului trecut.

În vară, Radu Moraru a preluat 60% din postul Vox News, restul de 40% fiind deţinute de Bobby Păunescu. După finalizarea transferului de proprietate, în luna septembrie, Vox News a intrat "în reparaţii", iar acum emite doar în videotext programele posturilor de televiziune.