Compania patronată de orădeanul Zoltan Teszari a fost amendată cu 10.000 de lei de autoritatea de reglementare în comunicaţii, pentru că a refuzat portarea în propria reţea a unui număr de telefon care funcţiona cu abonament în alte reţele.

"În urma sesizărilor primite de ANCOM, inspectorii Autorităţii au demarat o acţiune de control şi au constatat că operatorul refuza portarea unui număr care funcţionase pe bază de abonament într-o altă reţea către reţeaua RCS&RDS pe cartelă preplătită, ceea ce reprezintă o încălcare a drepturilor utilizatorilor şi se sancţionează contravenţional", a declarat directorul ANCOM, Cristian Popa, citat de hotnews.ro.

În replică, compania amendată spune că respectă drepturile utilizatorilor şi acceptă cererile de portare de orice fel, iar amenda a fost primită ca urmare a unei "situaţii neplăcute" cu care s-a confruntat un singur client. RCS&RDS îşi cere şi scuze pentru situaţia cu pricina. 

Anul trecut, românii au portat 723.443 de numere de mobil, aproape jumătate din acestea, 348.328 numere, fiind atrase de firma patronată de Teszari.