Compania condusă de orădeanul Zoltan Teszari a câştigat licitaţia pentru furnizarea de energie electrică la ministerele Apărării şi Culturii, scrie hotnews.ro, citând date publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Cumulat, cele două contracte au o valoare de aproape 17 milioane de lei. Mai precis, contractul între RCS&RDS şi Ministerul Apărării are o valoare de 8,5 milioane lei, iar cel cu Ministerul Culturii, încheiat pe o perioadă de patru ani, de 8,2 milioane de lei.

De cealaltă parte, contractul încheiat cu Ministerul Apărării vizează furnizarea de energie electrică de joasă sau medie tensiune până pe 30 aprilie 2017 către unităţile militare subordonate Statului Major al Forţelor Aeriene.

Pe lângă cele două ministere, RCS&RDS mai are un contract încheiat, tot în urma unei licitaţii, cu Societatea Română de Televiziune, pentru furnizarea de energie electrică în următoarele 12 luni. Valoarea acestui contract este de 2,24 milioane lei.

Cel mai mare operator de cablu TV şi internet fix din România, compania orădeanului Zoltan Teszari a devenit jucător pe piaţa energiei electrice în decembrie 2014 şi de atunci a câştigat aproape 100 de contracte de furnizare în instituţii publice, precum Banca Naţională a României, Autorittea de reglementare în comunicaţii, Ministerul Apărării, Ministerul de Interne.

În Bihor, RCS&RDS furnizează energie electrică pentru societatea de transport local OTL, pentru Primăria Oradea, Consiliul Judeţean Bihor şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.