Recent intrat pe piaţa de electricitate, operatorul de cablu RCS&RDS va furniza electricitate şi primăriei oraşului Jimbolia din judeţul Timiş. Compania orădeană a câştigat, în acest sens, o licitaţie, la finele lunii trecute, anunţă Ziarul Financiar.

Potrivit sursei citate, contractul a fost atribuit la finele lunii aprilie şi are o valoare de 624.000 lei (142.000 euro), fără TVA. Ins­tituţia a primit opt oferte pentru acest acord, estimat iniţial la 714.000 lei. Contractul a fost adjudecat prin negociere, a arătat site-ul primăriei.

ZF.ro mai afirmă şi că energia va fi livrată primăriei şi mai multor unităţi de învăţământ şi instituţii subordonate Consiliului Local.

Compania controlată de magnatul orădean Zoltan Teszari a anunţat recent că vrea să atace piaţa de energie, unde o bună parte dintre clienţii vizaţi sunt deja abonaţi la telefonie, net şi TV. Primul oraş vizat este chiar Oradea.

Potrivit zf.ro, reprezentanţii companiei spuneau la sfârşitul lunii aprilie că piaţa locală de energie nu este una "competitivă", ci se află într-un stadiu asemănător cu cel existent în telecom acum 15 ani, când Romtelecom (actualul Te­le­kom) avea monopol pe serviciile de telefonie fixă. Compania are în plan să-şi construiască de la zero propria reţea de distribuţie pentru a ajunge în casele consumatorilor, aşa cum a făcut începând cu anii ’90 cu cablul TV, cu care este prezentă în prezent în peste două milioane de gospodării.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementarea în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ, susţinea că RCS&RDS nu poate, legal, să îşi înfiinţeze reţea de energie electrică regională pentru că legea nu îi permite.

Citiţi pe aceeaşi temă articolele

"Şeful ANRE: RCS&RDS nu îşi poate face reţea de distribuţie regională, legea nu-i permite"

"Primăria se asociază cu RCS&RDS în afacerea cu energie electrică ieftină"