În urma lucrărilor de reabilitare a drumului naţional 1H, între satelor dintre Aleşd şi Nuşfalău se trezesc cu apa de ploaie în curte, pentru că şanţurile au fost realizate cu pantă inversă. Totodată, mulţi au porţile ori accesul la terenurile agricole blocate de mormanele de moloz rezultat în urma decopertării drumului, mormane abandonate de constructor. Mai mult, chiar şi accesul la şcoala din Şinteu a fost blocat, iar curtea şcolii este la rându-i distrusă.

Toate aceste probleme sunt acum semnalate de deputatul minorităţilor slovace şi cehe, Adrian Merka, parlamentarul trimiţând joi o scrisoare deschisă către primul ministru Victor Ponta. "Localnicii mi-au sesizat în repetate rânduri problemele cu care se confruntă, dar şi faptul că lucrările efectuate au ajuns mai rău să îi încurce, proiectarea fiind făcută defectuos", scrie deputatul.

În plus, spune Merka, localnicii nici măcar nu şi-au primit banii pentru exproprierile necesare modernizării drumului, în ciuda promisiunilor făcute de Ministerul Transporturilor.

În aceste condiţii, deputatul îi cere lui Ponta să facă o analiză serioasă a situaţiei, dar şi rezolvarea cât mai rapidă a problemelor.