Lucrările pentru reabilitarea DJ 767E între Oșorhei și Copăcel, unul dintre cele mai avariate din județ, se apropie de final, ajungând la 90% stadiu de execuție, a informat, miercuri, Consiliul Județean Bihor, care arată că miercuri se finalizează așternerea ultimului strat de asfalt, cel de uzură, pe o ultimă porțiune de 1,4 kilometri din cei aproape 13 km cât măsoară drumul supus reabilitării.

Potrivit administrației județene, se mai lucrează, concomitent, la amenajarea drumurilor laterale, podurilor de acces auto și șanțurilor, și se montează indicatoarele rutiere. Urmează să fie aplicate marcajele, realizate lucrările de semnalizare și montate parapetele de siguranță. Totodată, se vor efectua lucrări la acostamente și se vor amenaja spații verzi de-a lungul traseului.

„De săptămâna viitoare vor fi realizate și marcajele, în așa fel încât până la jumătatea lunii noiembrie toate lucrările să fie terminate. Drumul județean modernizat va permite celor care vin dinspre Vârciorog și Copăcel să ajungă mai repede și în condiții bune în Oradea”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Investiția face parte din proiectul rețelei de drumuri metropolitane, care mai cuprinde centurile Oșorhei, Sânmartin și Nojorid, plus Inelul Metropolitan de Sud și mai multe pasaje rutiere. „În prima etapă am executat centurile, în a doua finalizăm și acest drum, în a treia etapă lucrăm la inelul metropolitan, iar de anul viitor se va lucra la pasaje”, a precizat Bolojan.

Reabilitarea DJ 767E pe cei 12,8 kilometri între Oșorhei și Copăcel a presupus lărgirea platformei drumului, amenajarea căilor de acces la proprietăți, refacerea podețelor și demolarea și refacerea podului peste valea Sărand.

Lucrările sunt executate de PORR Construct, valoarea contractului pentru reabilitarea DJ 767E și pentru construirea centurii Oșorhei fiind de 108,275 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile.

CJ Bihor a finalizat sau are în lucru 8 drumuri noi, cu o lungime totală de 68 de km: centura Aleșd – 5,8 km (finalizată), centura Beiuș – 9,3 km (finalizată), centura Sântandrei – 5 km (finalizată), centura Nojorid – 8,4 km (finalizată), centura Sânmartin – 8 km (finalizată), centura Oșorhei – 5,8 km (finalizată), centura Biharia – 8,7 km (în lucru) și Inelul Metropolitan de Sud Oradea – 17 km (în lucru).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!