După ce judecătorii Curţii de Apel Oradea i-au admis cererea de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei care îi interzice să mai conducă doctorate, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, spune că hotărârea este "un prim pas spre normalitate".

PSD-istul a postat pe blogul propriu un text intitulat "Curtea de Apel Oradea mi-a redat abilitarea şi calitatea de conducător de doctorat", în care comentează pe scurt hotărârea dată luni şi despre care spune Bodog că "reprezintă un prim pas spre normalitate şi justiţie"

"Sunt convins că şi instanţa de fond îmi va da dreptate şi se va dovedi că tot acest aşa-zis "scandal", nu are un fundament real, el nefiind altceva decât o încercare eşuată de discreditare din partea adversarilor mei politici şi a celor pe care i-am deranjat prin candidatura la funcţia de rector al Universităţii din Oradea", a scris Bodog.

Hotărârea Curţii de Apel Oradea nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare. Totuşi, ea este executorie.

Ex-ministrul tehnocrat al Educaţiei, Mircea Dumitru, i-a retras lui Bodog titlul de abilitat şi dreptul de a conduce doctorate în octombrie 2015, la propunerea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare, care a confirmat ceea ce BIHOREANUL a relatat printr-o serie de articole, şi anume că Bodog nu a îndeplinit criteriile minime pentru a obţine acest titlu.