Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că nu face comentarii în urma presupusei dezvăluiri a lui Robert Turcescu că ar fi locotenent-colonel sub acoperire al Direcţiei de Informaţii a Armatei. Anunţul a fost făcut, luni, printr-un comunicat de presă.

Instituţia a mai anunţat că, dacă au fost încălcate legile, aşteaptă ca alte instituţii ale statului să se pronunţe.

"Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. M.Ap.N. aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe", arată MApN într-un comunicat de presă.

Jurnalistul Robert Turcescu a anunţat pe pagina de internet personală, apoi într-o emisiune televizată, că a fost ofiţer acoperit al Armatei, dând acestei dezvăluiri nişte conotaţii mistice şi negând că a fost supus la vreo presiune sau vreun şantaj.

Turcescu a prezentat şi o copie scanată a unui presupus livret militar şi două copii după nişte ştate de plată, a căror veridicitate nu poate fi verificată.