La două săptămâni după ce BIHOREANUL a criticat în cheie ironică excesul de zel cu care în Cefa au avut loc lucrări de amenajare a unor trotuare dalate între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale, efectul fiind că după finalizare acestea s-au tasat, luând forma denivelărilor apărute după ploi, primarul comunei, Dumitru Bărnău, şi-a exercitat dreptul la replică trimiţând redacţiei câteva lămuriri.

Potrivit edilului, trotuarele au fost executate în baza unui contract încheiat cu firma de construcţii Alplan SRL în vederea extinderii sistemului de canalizare în satele Cefa şi Inand, contract ce prevedea inclusiv refacerea infrastructurii afectate de aceste lucrări, lucrăriile fiind finanţate cu fonduri europene pentru un proiect aprobat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră HU-RO.

Lucrările au fost demarate la data de 12 noiembrie 2014, termenul de execuţie fiind de două luni, astfel încât - afirmă primarul comunei Cefa - la momentul când au fost surprinse imaginile cu trotuarele tasate acestea nu erau finalizate. „Menţionăm că în acest moment lucrările nu au fost recepţionate, acestea nefiind încheiate", astfel încât „din punct de vedere tehnic ne aflăm încă în faza de şantier de lucru", se arată în replica primarului comunei Cefa.

„Abia după întrunirea comisiei de recepţie, care va hotărî admiterea sau nu a recepţiei la terminarea lucrărilor şi întocmirea procesului verbal de recepţie putem vorbi de finalizarea acestor lucrări, data de la care va curge şi termenul de garanţie a lucrării. În aceste condiţii, a lăsa să se înţeleagă că aceste lucrări ar fi fost deja finalizate şi recepţionate nu reprezintă altceva decât o metodă clară de a dezinforma opinia publică, în mod voit, şi de a pune într-o lumină proastă întreg aparatul administrativ şi în special pe conducătorul acestuia", consideră primarul Dumitru Bărnău, adăugând că „trotuarele erau deja refăcute la data publicării", fără a prezenta însă şi dovezi care să ateste acest lucru.

Deşi faptul că trotuarele amenajate peste conductele de canalizare recent extinse s-au surpat tocmai pentru că fuseseră făcute, cel puţin în prima fază, de mântuială, nu poate fi negat, reacţia edilului din Cefa este lăudabilă, cum de salutat este şi decizia refacerii lucrării prost executate din prima încercare. Cât despre cât de trainice sunt trotuarele refăcute, rămâne de văzut...