Discursul susţinut de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament i-a enervat teribil pe guvernanţi. În timp ce ieşea din sala plenului reunit al Parlamentului, senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu a arătat degetul mijlociu.

Povestea a fost făcută publică, printr-o înregistrare pe pagina sa de Facebook, de deputatul USR de Bihor Silviu Dehelean, şi preluată de întreaga presă.

"Înalţii demnitari" PSD părăsesc sala de plen în timpul discursului preşedintelui României. Cetăţeanul care ne arată degetul mijlociu este senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu. (secunda 25 din clip).", a postat Dehelean pe pagina sa oficială.

Momentul suprins în filmare s-a petrecut în timp ce Brăiloiu a trecut, alături de alţi zeci de aleşi PSD, pe lângă băncile parlamentarilor USR. Pesediştii ieşeau din sala de plen în semn de protest faţă de acuzaţiile aduse de preşedintele Iohannis la adresa Guvernului.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei au încercat să îl contacteze pe senatorul PSD pentru un punct de vedere pe marginea gestului său obscen, însă acesta avea telefonul închis.

Sursa citată menţionează că Liviu Tit Brăiloiu este fost prefect de Constanţa, are 52 de ani şi se află la primul mandat de parlamentar. El este membru în comisia Juridică a Senatului şi vicepreşedinte al comisiei senatoriale de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că PSD, după ce a câştigat alegerile, a avut "o strategie tip kamikaze", prima grijă fiind să se ocupe de "dosarele penalilor". 

"În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar după aceea, doamnelor şi domnilor, cu o ciudată strategie tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti. A promis în campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva. «Pohta ce aţi pohtit», grija ce aţi avut-o se vede că nu a fost ce a declarat în campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate. Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor, şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi! Asta este situaţia, unii mulţumiţi, unii nemulţumiţi! Ce facem? Dragilor, ce facem? Care sunt soluţiile, care este marja de manevră pentru a ieşi din acest impas? Retragerea Ordonanţei 13 şi, eventual, demiterea chinuită a unui Ministru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD!", a transmis Klaus Iohannis.

Citiţi întregul său discurs în articolul  Discursul lui Iohannis i-a scos pe PSD-işti din Parlament: Retragerea ordonanţei 13 şi eventual demiterea chinuită a unui ministru este prea puţin. Alegeri anticipate sunt prea mult (VIDEO)