Rezultatele exit-pollurilor la alegerile europarlamentare i-au dezamăgit pe democrat-liberalii bihoreni - printre care Gavrilă Ghilea, Ionel Avrigeanu, Cristian Puşcaş şi Carmen Pantiş - care s-au adunat, duminică seară, la sediul filialei din Parcul Traian.

După apariţia sondajelor de la România TV (realizate de CSCI), PDL-iştii s-au bucurat crezând că sunt pe locul al doilea ca procente, însă abia apoi au văzut că cele 12% dintre voturi îi plasează pe locul al treilea între preferinţe, la mare distanţă de PSD, care ar fi luat 43%. "Ce ţară de comunişti suntem. 43%...", a comentat dezamăgit Cristian Puşcaş, liderul organizaţiei locale, în timp ce restul au rămas tăcuţi.

PDL-iştii au schimbat apoi canalele pentru a afla şi alte estimări, însă acestea erau şi mai sumbre şi i-au cam redus la tăcere: CURS Avangarde dă PDL-ului 11,82%, IRES - 10%, iar Operations Research - 11,5%.

"Din punctul meu de vedere, procentul estimat pentru PDL este unul mic şi eu am convingerea că, după ce se va face numărătoarea corectă, acest procent va creşte. Nu ascund faptul că ne aşteptam la un procent mai mare", a declarat, întrebat de BIHOREANUL, preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea.

Întrebat cum estimează că stă situaţia în Bihor, Ghilea a răspuns: "Eu sper că va fi un scor mai mare decât cel estimat la nivel naţional".

PDL-iştii s-au arătat neîncrezători în veridicitatea sondajelor realizate la ieşirea de la urne şi în privinţa scorurilor primite de alte partide. "Eu nu cred că PMP are 7%", a comentat Ionel Avrigeanu despre partidul rival, năşit de preşedintele Traian Băsescu după despărţirea de PDL.