Luptătorul orădean Sandu Lungu, unicul campion mondial de judo din istoria României, se pregăteşte pentru o nouă provocare. Pe 15 iunie "Muntele Bihorului" va lupta împotriva unuia dintre cei mai tari sportivi din MMA, americanul Jeff "The Snowman" Monon.

"Meciul Lungu vs. Monson reprezintă capul de afiş al evenimentului Real Xtreme Fighting 18, care va fi găzduit de noua sală a sporturilor din Cluj-Napoca. Cardul final al RXF 18 va fi definitivat la începutul lunii mai", au transmis organizatorii concursului.

Lungu revine în ring după ce în luna decembrie l-a pus la pământ dintr-o singură lovitură pe samoanul Mighty Mo. A fost o victorie de prestigiu pentru orădean, care şi-a făcut KO adversarul dintr-o lovitură bine plasată şi în doar 55 de secunde.

La rândul său, Monson e un nume de referinţă în lumea artelor marţiale, având 77 de meciuri – 56 victorii – 20 înfrângeri. Licenţiat în psihologie, Jeff Monson este practicant de sporturi de contact din copilarie şi a trecut prin toate marile promoţii de MMA din lume – UFC, Cage Warriors, Pride, Strikeforce sau M-1. A întâlnit în cariera sa nume grele ale artelor marţiale mixte precum Chuck Liddell, Forrest Griffin, Tim Sylvia, Josh Barnett, Roy Nelson, Daniel Cormier sau Fedor Emelianenko.

Evenimentul este organizat de promotorul braşovean Sebastian Vieru şi va fi transmis în direct de postul de televiziune Sport.ro.