Realitatea TV va înceta emisia miercuri, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) nu i-a prelungit licenţa în lipsa documentelor necesare.

Potrivit Mediafax.ro, membrii CNA au analizat cererea de prelungire a licenţei Realitatea TV, însă au votat împotrivă.

Realitatea Media, aflată în insolvenţă de opt ani, nu are un plan de reorganizare aprobat, aşa că nu a putut depune certificatul fiscal necesar prelungirii licenţei audiovizuale, document necesar cererii de prelungire la CNA.

Au fost doar patru voturi pentru prelungirea licenţei, din cei zece membri prezenţi. Pentru ca cererea să fie admisă era nevoie de cel puţin şase voturi.

O parte dintre cei care au votat pentru prelungirea licenţei Realitatea TV au adus în discuţie interesul publicului, dar şi faptul că închiderea postului vine într-un moment delicat: campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.   

Pe de altă parte, Monica Gubernat, preşedinte CNA, a subliniat că toţi radiodifuzorii trebuie să fie trataţi egal, indiferent cine sunt.   

Potrivit portalului Jurnalistii.ro, CNA a aprobat, în schimb, în şedinţa de luni modificarea licenţei de emisie a postului Realitatea Plus care va avea aceeaşi structură de programe ca Realitatea TV.

Postul Realitatea Plus a primit licență în 2013 și a început să emită abia în 2015, cu câteva zile înainte să-și piardă licența, întrucât CNA retrage licența posturilor care nu se lansează în cel mult doi ani, precizează aceeaşi sursă.

Realitatea TV a fost lansată în toamna anului 2001, fiind prima televiziune de ştiri din România. Ultima emisie va fi miercuri, potrivit G4Media.ro.

Realitatea Media SA Bucureşti, deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru Realitatea TV şi Realitatea FM, a intrat în insolvenţă în septembrie 2011, la propria cerere. În momentul deschiderii procedurii de insolvenţă, datoriile societăţii erau de puţin peste 36 milioane lei.

În cei aproape şapte ani şi jumătate, de la începutul procedurii şi până la sfârşitul lui 2018, datoriile Realitatea au crescut de 3,5 ori, mai exact cu 90.952.255 lei.

Merită precizat şi că, luni, proprietarul Realitatea TV, Cozmin Guşă, s-a reînscris în PSD. El a spus, pentru HotNews.ro, că a aderat la PSD în calitate de membru simplu al organizaţiei PSD Sector 1. El a spus că este o "opţiune de viaţă", că nu intenţionează să candideze şi că a ales PSD pentru că e "singurul partid de stânga de tip nesecuristic".