În ultimele luni, circa 20.000 de bihoreni care locuiesc în jurul Oradiei au contractat serviciul de salubrizare prestat de compania RER Vest. Noii clienţi au primit gratuit recipientele necesare colectării separate a deşeurilor, adică o pubelă neagră pentru resturile reziduale, una de culoare verde pentru sticle, saci galbeni pentru plastic şi metale, respectiv saci albaştri pentru hârtii şi cartoane.

Pentru ca RER Vest să ridice deşeurile, bihorenii trebuie să le scoată la limita proprietăţii în ziua potrivită. În fiecare sat, utilajele trec o dată pe săptămână pentru golirea pubelelor negre, respectiv o dată pentru câte o fracţie reciclabilă. Datele exacte se regăsesc în calendarele pe care compania le-a distribuit fiecărui client.

Într-o zi în care este programată, de exemplu, colectarea plasticului, nu vor fi ridicaţi sacii albaştri şi nici nu vor fi golite pubele. Aşa cum cetăţenii aruncă separat deşeurile, RER Vest le colectează separat, cu utilaje distincte.

O altă condiţie a colectării este ca deşeurile să fie aruncate în recipientele primite de la operator. Muncitorii nu golesc alte pubele decât cele distribuite de RER Vest şi, de asemenea, nu ridică decât sacii galbeni şi albaştri care au însemnele companiei.