Copiii care frecventează centrele de zi ale Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea au sărbătorit, luni, Ziua Pământului printr-o serie de activităţi menite să-i facă să înţeleagă cât de importantă este protejarea mediului înconjurător, inclusiv prin plantarea unui pom fructifer şi a unor seminţe de cereale. 

Sub deviza "Împreună pentru un viitor mai verde", copiii de la centrul de zi de pe strada Traian Lalescu s-au implicat într-o serie de activități împreună cu reprezentanţii Eco Bihor. Cu ajutorul lor, cei mici au învăţat despre importanţa colectării selective a deşeurilor şi valorificarea acestora prin reciclare.

Ei au aflat ce tip de gunoi se aruncă în fiecare pubelă, în funcţie de culoarea acesteia, şi ce se întâmplă cu deşeurile după preluarea lor de firmele de salubrizare.

"De asemenea, tema fiind Ziua Pământului, au petrecut câteva ore în curtea centrului lor, unde au semănat în ghiveciul propriu, frumos decorat, boabe de grâu, învăţând deprinderi sănătoase, simţul răspunderii, dar şi importanţa protejării planetei, natura reprezentând un dar nepreţuit pentru viaţa pe planeta Pământ", se arată într-un comunicat trimis de DASO. 

Şi copiii care frecventează centrul de zi de pe Calea Clujului, deschis recent, au participat la mai multe activităţi incluse în cadrul proiectului "Conturăm mâinile viitorului". Ei au descoperit diverse plante aromatice, iar la finalul zilei au plantat un pom fructifer în curtea centrului.

"Mesajul transmis de copii este acela că planeta Pământ are nevoie de protecţia noastră pentru a asigura un viitor durabil pentru toate vieţuitoarele şi generaţiile viitoare", se mai arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!