Mai multe administraţii locale din Marea Britanie au anunţat că reciclarea deşeurilor a trecut în planul secund al priorităţilor, din pricina pandemiei de Covid-19.

Potrivit presei britanice, multe dintre firmele care prestau servicii de reciclare şi-au suspendat sau redus activitatea, fie pentru că au angajaţii bolnavi, fie pentru că vor să evite acest scenariu.

Astfel, chiar dacă deşeurile reciclabile sunt colectate de la cetăţeni la fel ca până acum, ele nu mai sunt valorificate, ci incinerate.

Consiliul municipal din Cardiff a explicat public situaţia şi le-a cerut locuitorilor să nu renunţe la sortarea deşeurilor, amintindu-le că, după ce lucrurile vor reveni la normal, obligaţiile cetăţenilor vor fi aceleaşi ca înainte de izbucnirea pandemiei.

Tot din pricina reducerii personalului din sistemul de salubritate, în unele oraşe din Marea Britanie s-a sistat colectarea deşeurilor vegetale şi a celor voluminoase.

Totodată, consiliile locale au raportat o creştere de până la 50% a cantităţilor de deşeuri menajere colectate de la populaţie.